loader image

Print Options:

Πάστα Φλώρα

Yields1 Serving

Στην πραγματικότητα το όνομα του γλυκού είναι πάστα φρόλα. Είναι Ιταλικής καταγωγής και σημαίνει θριφτή.

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 g βούτυρο κρύο
 100 g άχνη ζάχαρη
 1 αυγό μεσαίο
 1 κ.γ. baking powder
 ξύσμα από 1 λεμόνι
 1 βανίλια
 200 g μαρμελάδα της αρεσκείας σας
 1 κρόκο για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα και δουλεύουμε το μείγμα

3

Μόλις γίνει ομοιογενές ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει

4

Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα (γύρω στα 20 εκ.) που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

5

Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες τοποθετούμε χιαστί ή μπορείτε με το κουπάτ να δώσετε σχήμα αστεριού και γεμίσετε την επιφάνεια με αστεράκια!

6

Αλείφουμε με τον κρόκο για να πάρει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά