loader image

Print Options:

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Yields1 Serving

Λουκουμάδες: 1 λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 κ.γ ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 550 ml περίπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.

4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.

5

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.

6

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

7

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

8

Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.