loader image

Print Options:

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Yields1 Serving

Μία καρυδόπιτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Υλικά:
 350 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 300 γρ. ζάχαρη
 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 2 αυγά
 200 ml γάλα
 150 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
 ½ φακελάκι baking powder
 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν, τα μυρωδικά μας.

3

Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας με μαρίζ και σταδιακά και το αλεύρι .

4

Αφού αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε τα καρύδια και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη.

5

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα ή ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στα 40 λεπτά (βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή το κέικ είναι έτοιμο).

6

Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με άχνη.