loader image

Print Options:

Ντόνατ Μάφινς

Yields1 Serving

Ντόνατ ή Μάφινς; Γιατί όχι και τα δύο; Ένα γλυκό που δεν μπορεί να χάσει!
Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.

Υλικά:
 200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 140 g ζάχαρη
 1 κ.γ σόδα
 100 g γιαούρτι
 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα ελαφρώς
 1 βανίλια
 140 g βούτυρο λιωμένο
 άχνη ζάχαρη για την επικάλυψη ή πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σόδα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γιαούρτι και τη βανίλια.

3

Τα ρίχνουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο στα στερεά και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Λαδώνουμε θήκες για μάφινς (εγώ χρησιμοποίησα τις πολύ μικρές για να μου βγούνε μπουκίτσες ) και βάζουμε με κουτάλι από το μείγμα μας.

5

Ψήνουμε στους 170ο C στον αέρα για 16-18 λεπτά (αν χρησιμοποιήσετε το κλασικό μέγεθος για μάφινς ).

6

Αφήνουμε να κρυώσουν και είτε τα ρολάρουμε στην άχνη είτε τα γεμίζουμε με τη βοήθεια ενός κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.