loader image

Print Options:

Ντοματοκεφτέδες

Yields1 Serving

Οι κλασικοί και αγαπημένοι ντοματοκεφτέδες με την υπογραφή της Χριστίνας Τσετινέ είναι το συνοδευτικό, ή το κυρίως, που δε γίνεται να λείπει από το τραπέζι σας!

Υλικά (για 20 περίπου τεμάχια):
 130-150 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 μεγάλες (ή 3 μεσαίες) ντομάτες
 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 100-150 γρ φέτα θρυμματισμένη
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 Βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια (εναλλακτικά τις βάζουμε στο μούλτι αλλά εγώ προτιμώ σε κυβάκια γιατί δε χάνουν το σώμα τους στο τηγάνισμα).

2

Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα και εκεί μέσα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

3

Με κουτάλι ή με το χέρι (καλύτερα να φοράμε γάντι) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό ,όχι υδαρή.

4

Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι ποσότητες από τον χυλό μας.

5

Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία (στο 7-8) και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.

6

Τους απολαμβάνετε σκέτους ,με τζατζίκι ή με κάποιο τυρί σε αλειφωτή μορφή ,όπως Τσαντιλωτή Μυκόνου ή Κατίκι Δομοκού.