loader image

Print Options:

Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί

Yields1 Serving

Μια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!

Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 200 ml ελαιόλαδο ήπιο ή σπορέλαιο
 40 ml χυμός πορτοκαλιού
 ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
 80 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
 80 g ζάχαρη
 30 g σουσάμι ψημένο
 1 κ.γ baking powder
 ½ κ.γ μαγειρική σόδα
 1 γεμάτο κ.γ κανέλα
 ½ κ.γ γαρύφαλλο
 Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

3

Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

4

Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

5

Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και κοσκινίζουμε.

6

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ με τα υλικά και πλάθουμε για λίγο.

7

Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

8

Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25-30 λεπτά.

Εγώ ξέφυγα από τις παραδοσιακές πλεξούδες και τα έκοψα με στρογγυλά κουπάτ.
Αφού κρύωσαν τα γέμισα με μείγμα από ταχίνι με μέλι και κακάο και πραγματικά η γεύση τους ήταν συγκλονιστική!