loader image

Print Options:

Μπισκότα βουτύρου με κακάο & φουντούκια

Yields1 Serving

Απολαύστε την τρυφερή γεύση του βουτύρου, το πλούσιο κακάο και το φουντούκι σε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα, με συνταγή της Χριστίνας Τσέτινε.

Υλικά:
 500 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής
 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 130 γρ. άχνη
 1 αυγό
 90 γρ. γάλα
 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
 40 γρ. κακάο
 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το γάλα.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη.

4

Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να διασκορπιστούν στη ζύμη.

5

Πλάθουμε μπαστούνια (σίγουρα θα βγουν 2 μεγάλα) ,τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξουν.

6

Τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 - 15 λεπτά.