loader image

Print Options:

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας

Yields1 Serving

Μπισκότα μελιού με γέμιση σοκολάτας... και ο τίτλος μιλάει από μόνος του! 🔝 Βρείτε τη συνταγή της Χριστίνας!

Υλικά:
 250 gαλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μέλι
 2 αυγά
 1 βανίλια
 125 g βούτυρο λιωμένο
 200 g κουβερτούρα
 1 μεγάλη κουταλιά πραλίνα φουντουκιού
 λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
 1 κ.σ βούτυρο
Εκτέλεση:
1

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το μέλι με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας στο ενδιάμεσο το χτύπημα.

3

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σχετικά σφιχτό μείγμα.

4

Σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρά στρόγγυλα μπισκότα είτε με το κορνέ είτε με κουτάλι.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για 12 λεπτά προσέχοντας μη σκουρύνουν γιατί θα σκληρύνουν.

6

Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την πραλίνα.

7

Μόλις κατεβάσουμε ρίχνουμε το βούτυρο και αν θέλουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.

8

Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα τα γεμίζουμε με τη σοκολάτα μας.

9

Αν θέλουμε μπορούμε να τα επικαλύψουμε και με το μείγμα σοκολάτας που ετοιμάσαμε και να τα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Tips:
Για επικάλυψη εγώ έλιωσα λευκή σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού για ένα πιο γλυκό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε και με μαρμελάδα!
Είναι πεντανόστιμα και άκρως υγιεινά!!!