loader image

Print Options:

Μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα

Yields1 Serving

Μια παραλλαγή της Χριστίνας Τσετινέ στη συνταγή για κουραμπιέδες, την οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτά τα υπέροχα μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα.

Υλικά:
 400-500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι baking powder
 250 g μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
 120 g ζάχαρη
 150 - 200 g φουντούκια χοντροκομμένα
 1 βανίλια
 μαρμελάδα της αρεσκείας μας(ταιριάζει πολύ η μαρμελάδα βερίκοκο και σύκο) ή πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, τη βανίλια, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.

3

Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.

4

Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

5

Σε κάθε βαθούλωμα βάζουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C στον αέρα για 15 - 20 λεπτά.

7

Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη γύρω από το σημείο με τη μαρμελάδα.

Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάι σας!