loader image

Print Options:

Μπατζίνα

Yields1 Serving

Μπατζίνα: Μια αλμυρή κολοκυθόπιτα - χωρίς φύλλο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί):
 250 -300 g Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 3 μεγάλα κολοκυθάκια
 400 -500 g φέτα
 3 αυγά
 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 100 ml γάλα
 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
 αλάτι, πιπέρι
 βούτυρο για το ταψί
 καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα ταψιού
Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, ρίχνουμε αλάτι , τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη μπασίνα.

2

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά ,τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.

3

Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.

4

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

5

Ραντίζουμε από επάνω το υπόλοιπο λάδι.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για περίπου 1 ώρα (αν το ψήσετε στις αντιστάσεις να το βάλετε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).

Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα με κανένα περιθώριο αποτυχίας!!!

Θυμίζει πολύ κολοκυθοκεφτέδες και ταιριάζει με γιαούρτι!