loader image

Print Options:

Μαλακά Cookies Σοκολάτας

Yields1 Serving

Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα #cookies, δε μπορούμε να μη σας δώσουμε την καλύτερη συνταγή για τα πιο εύκολα και μαλακά cookies σοκολάτας!

Υλικά:
 240 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 60 g κακάο σκόνη
 1 κ.γ σόδα
 1/2 κ.γ αλάτι
 170 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 2 αβγά
 1 βανίλια
 170 g δάκρυα σοκολάτας( ή κουβερτούρα κομμένη με μαχαίρι)
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

2

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 4 λεπτά.

3

Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και τη βανίλια.

4

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι ,ανακατεύουμε με σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ.

5

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

6

Βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

7

Σε ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μείγμα και το αποθέτουμε πάνω στο ταψί.

8

Αφήνουμε απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί με το ψήσιμο απλώνουν και δε θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους.

9

Ψήνουμε για 9 λεπτά ακριβώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.