
Αφράτοι, λαχταριστοί και πασπαλισμένοι με ζάχαρη, οι αγαπημένοι λουκουμάδες παραλίας σε μια πιο υγιεινή εκδοχή.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να πάρει χλιαρή θερμοκρασία.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και το μείγμα βουτύρου και με γάντζο δουλεύουμε σε μεσαία ταχύτητα για 5 -7 λεπτά.
Η ζύμη μπορεί να είναι λίγο κολλώδης αλλά δε χρειάζεται να προσθέσουμε άλλο αλεύρι.
Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο σχετικά παχύ (1 δάχτυλο πάχος).
Με μπολάκια που χρησιμοποιούμε για τα δημητριακά κόβουμε δίσκους και με σφηνοπότηρο ή καπάκι νερού κόβουμε μικρό δίσκο στο κέντρο τους.
Μεταφέρουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα με κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να τελειώσει η ζύμη (σίγουρα θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες/ταψιά).
Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Με το που βγουν, όσο είναι ζεστά, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο-και από τις 2 πλευρές- και τα βουτάμε σε μπολ με ζάχαρη .
Τα διατηρούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και καλό είναι να φαγωθούν άμεσα.
Μπορείτε αν θέλετε να τηγανίσετε τους λουκουμάδες αντί να τους ψήσετε.