loader image

Print Options:

Λουκουμάδες με ρικότα

Yields1 Serving

Η πρόκληση με αυτούς τους λουκουμάδες ιταλικής προέλευσης, είναι να καταφέρεις να φας μόνο έναν... αδύνατον! Δείτε τη συνταγή για Λουκουμάδες με ρικότα, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά (για 20 - 25 λουκουμάδες):
 135 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 240 g ρικότα
 60 g ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.γ baking powder
 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
 άχνη ή πραλίνα φουντουκιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός τη ρικότα με το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

2

Κατόπιν προσθέτουμε το ξύσμα , το αλεύρι και το baking και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Αλευρώνουμε πολύ καλά τα χέρια μας ,παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλάκια (επειδή το μείγμα κολλάει αρκετά θα χρειάζεται συχνό αλεύρωμα).

4

Τηγανίζουμε τα μπαλάκια μας σε ηλιέλαιο και αφού βγουν μπορούμε να τα σερβίρουμε με άχνη ή μέλι, να τα ρολάρουμε σε μείγμα ζάχαρης-κανέλας ή να τα γεμίσουμε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.

Με όποιον τρόπο και αν τα φάτε είναι σίγουρο ότι θα ξετρελαθείτε!!!