loader image

Print Options:

Lemon ricotta cake

Yields1 Serving

Και τώρα που ανοίγει ο καιρός, τι καλύτερο από ένα δροσιστικό Lemon ricotta cake; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά (για ταψάκι 20 εκ.):
 188 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κ.γ baking
 ¼ κ.γ αλάτι
 200 g ζάχαρη
 113 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 ξύσμα από 2 -3 λεμόνια ακέρωτα
 3 μεγάλα αυγά
 1 βανίλια
 356 g ρικότα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι , το baking και το αλάτι.

2

Στο μίξερ δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και τη βανίλια.

4

Συνεχίζουμε με την μισή ποσότητα από το αλεύρι.

5

Αναμειγνύουμε καλά και προσθέτουμε τη ρικότα.

6

Όταν ενσωματωθεί και η ρικότα στο μείγμα προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι δουλεύοντας για λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

7

Σε ένα ταψάκι 20 εκ. βάζουμε λαδόκολλα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα μας.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 45-50 λεπτά.

9

Γαρνίρουμε με σαντιγί(προαιρετικά) και φρέσκες φράουλες ή σμέουρα.

Μια ακόμη πεντανόστιμη ιταλική συνταγή!
Αν το ψήσετε σε ταψάκι 24 εκ (όπως εγώ) δε θα είναι ιδιαίτερα φουσκωτό.
Είναι πολύ ελαφρύ και αρωματικό και η υφή του δε θυμίζει τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.