loader image

Print Options:

Lamingtons (παστάκια Αυστραλέζικα)

Yields1 Serving

Με καταγωγή από Αυστραλία, τα παστάκια Lemingtons είναι σίγουρα ένα σνακ που πρέπει να δοκιμάσετε! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά για το παντεσπάνι:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 125 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 250 g ζάχαρη
 3 αυγά
 1,5 κ.γ baking powder
 1 βανίλια
 3 κ.σ γάλα
 ½ κ.γ αλάτι
Υλικά για το γλάσο:
 80 g βούτυρο λιωμένο
 250 ml γάλα
 50 g κακάο κοσκινισμένο
 400 g άχνη κοσκινισμένη
Εκτέλεση:
1

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε τα αυγά ,ένα ένα, και αφού ενσωματωθούν ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3

Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο (ή τετράγωνο) ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C Βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσαφένια η επιφάνεια .

4

Μέχρι να κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο.

5

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα.

6

Ρίχνουμε σε δόσεις το κοσκινισμένο κακάο και την άχνη ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ καλά με αυγοδάρτη το μείγμα (δε θέλουμε να έχει σβώλους).

7

Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορούμε να το χτυπήσουμε και με ραβδομπλέντερ.

8

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε λωρίδες .

9

Κάθε λωρίδα την κόβουμε οριζόντια στη μέση, απλώνουμε στο ένα μέρος μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού και καπακώνουμε με το άλλο μέρος.

10

Κόβουμε κάθε λωρίδα σε τετραγωνάκια ,τα βουτάμε στο γλάσο και μετά τα ρολάρουμε στην καρύδα ή την τρούφα(που έχουμε βάλει σε ένα μπολ).

11

Τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν και απολαμβάνουμε!

Μπορεί να φαίνεται μεγάλη η διαδικασία αλλά είναι πανεύκολη!
Το αποτέλεσμα είναι τόσο γευστικό που θα σας δικαιώσει!
Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για κέρασμα σε γιορτές!