loader image

Print Options:

Λαδένια Κιμώλου

Yields1 Serving

Η Χριστίνα Τσετινέ, έχει την καλύτερη συνταγή για την πιο λαχταριστή Λαδένια Κιμώλου! 💙

Υλικά:
 500 γρ (περίπου) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 2-3 ντομάτες σε πολύ λεπτές φέτες
 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
 αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (δεντρολίβανο ,αν σας αρέσει η γεύση)
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χίαρό νερό και προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αλάτι,4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και λίγο από το αλεύρι.

2

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

3

Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου32 εκ και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη με τις παλάμες έτσι ώστε να απλωθεί σε όλο το ταψί.

6

Σε μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και στρώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.

7

Περιχύνουμε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για περίπου μία ώρα.

Μπορείτε να προσθέσετε και ελιές ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε και να δημιουργήσετε την ελληνική εκδοχή της πίτσας!