loader image

Print Options:

Κριτσίνια κολοκύθας

Yields1 Serving

Κριτσίνια κολοκύθας από την Χριστίνα Τετσινέ. Ένα νόστιμο και τραγανό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.🎃

Υλικά:
 350-400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ φακελάκι baking powder
 120 ml λευκό ξηρό κρασί ,αρετσίνωτο
 120 ml ηλιέλαιο
 75 γρ. μαργαρίνη soft
 25 γρ. άχνη
 60 γρ.πουρέ κολοκύθας (μπορείτε να πάρετε έτοιμη βρασμένη κολοκύθα και να την περάσετε από το multi για να γίνει πουρές και την υπόλοιπη να την αξιοποιήσετε σε κάποια βελουτέ ή να κάνετε ανάμεικτο πουρέ πατάτας-κολοκύθας)
 Αλάτι ,πάπρικα γλυκιά (ή αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση καπνιστή)
 Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και κολοκυθόσπορους
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ(ή στο μπολ της κουζινομηχανής ) και είτε με το χέρι είτε με τον γάντζο τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.

3

Χωρίζουμε σε κομματάκια ίδιου βάρους (καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη ζυγαριά για να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα)και είτε τα πλάθουμε σε κορδόνι είτε τους δίνουμε κυκλικό σχήμα (αν επιθυμούμε να κάνουμε και αλμυρά κουλουράκια μαζί με τα κριτσίνια)

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 8-10 λεπτά .