loader image

Print Options:

Κριτσίνια καρότου με μαυροσούσαμο

Yields1 Serving

Νόστιμα, εύκολα, θρεπτικά και ιδανικά για "τσιμπολόγημα". Δοκιμάστε τη συνταγή για Κριτσίνια καρότου με μαυροσούσαμο και παρμεζάνα, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 360 - 420 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 6 καρότα μεσαίου μεγέθους τριμμένα
 1 κ.σ μαυροσούσαμο
 1 κ.σ λευκό σουσάμι
 4 κ.σ παρμεζάνα(ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί προτιμάτε)
 100 ml ελαιόλαδο
 120 ml νερό
 λίγο αλάτι ,πιπέρι προαιρετικά
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια.

2

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα ρολάρουμε στον πάγκο για να σχηματίσουμε μπαστουνάκια.

3

Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους.

4

Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο ασπράδι και πασπαλίζουμε έξτρα μαυροπίπερο.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-30 λεπτά περίπου.

6

Φυλάμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν τραγανά.