loader image

Print Options:

Κρέπες

Yields1 Serving

Τελικά, η "αυθεντική' #κρέπα είναι γλυκιά ή αλμυρή; Το μόνο σίγουρο είναι πως είναι απολαυστική σε κάθε μορφή!💙

Υλικά:
 280 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 560 ml γάλα
 140 g ζάχαρη
 1 βανίλια
 ½ κ.γ κουταλάκι αλάτι
 4 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
 50 g βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση:
1

Σε μεγάλη μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με αυγοδάρτη.

2

Ρίχνουμε το γάλα και τη βανίλια και ,αφού ενσωματωθούν , τη ζάχαρη και το αλάτι.

3

Αφού διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι προσέχοντας να μην γίνουν σβόλοι.

4

Στο τέλος ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο ,ανακατεύουμε και αφήνουμε 15’ λεπτά να ξεκουραστεί.

5

Σε μεγάλο τηγάνι ή κρεπιέρα βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο και ,αφού λιώσει, ρίχνουμε με μια κουτάλα τη ζύμη μας.

6

Κουνάμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί παντού η ζύμη (αν έχουμε τα κατάλληλα εξαρτήματα για τις κρέπες θα γίνει ακόμη πιο εύκολα η δουλειά μας!).

7

Όταν αρχίσει να ξεκολλάει ,γυρίζουμε με σπάτουλα από την άλλη μεριά.

8

Γεμίζουμε με πραλίνα, μέλι, μαρμελάδα ή μπορούμε να τις απολαύσουμε και σκέτες γιατί είναι πεντανόστιμες!

Προσοχή! Η θερμοκρασία πρέπει να είναι σε μεσαία κλίμακα και όχι δυνατή.

Βγάζει περίπου 20 -25 κρέπες.