loader image

Print Options:

Κρέπες με φρούτα

Yields1 Serving

Ειλικρινά… έχετε δει πιο όμορφες κρέπες; Εγγυόμαστε πως είναι το ίδιο γευστικές! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα!

Υλικά (18-20 κρέπες):
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μπανάνα ώριμη
 8 φράουλες μεγάλες ώριμες
 2 αυγά
 1 βανίλια
 240 ml γάλα (1 κούπα, μπορεί και λίγο παραπάνω αν βγει σφιχτό το μείγμα)
 1 κ.σ ζάχαρη ή μέλι
 Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
 Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
Εκτέλεση:
1

Στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μπανάνα με τις φράουλες μέχρι να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.

2

Αδειάζουμε τον πολτό μας σε μια γαβάθα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα (αυγοδάρτη).

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια.

4

Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι, λίγο λίγο ,ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.

5

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει γυρίζουμε προσεκτικά την κρέπα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό.

7

Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, με φράουλες ,με τριμμένα γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλας ή με ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχή μας.

8

Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε είτε να βάλουμε στο μπλέντερ 1 βρασμένο παντζάρι (μαζί με τα φρούτα) είτε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά φρούτα!