loader image

Print Options:

Κρεμμυδοκεφτέδες

Yields1 Serving

Οι κεφτέδες είναι ένα φαγητό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε... Κρεμμυδοκεφτέδες, όμως, έχετε δοκιμάσει ποτέ; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 100-150 g φέτα
 70-100 ml νερό
 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
 Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
 Μαύρο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.

2

Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5

Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

6

Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).

7

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.
Ταιριάζει πολύ με κατίκι ή τζατζίκι και φρεσκοκομμένη ντομάτα.