loader image

Print Options:

Κράκερς με παντζάρι & σπόρους

Yields1 Serving

Κράκερς με παντζάρι & σπόρους, Ένα σνακ - superfood που εντυπωσιάζει σε γεύση αλλά και εικόνα!
Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.

Υλικά:
 150 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μέτριο βρασμένο παντζάρι
 45 ml ελαιόλαδο
 1 κ.σ chia
 1 κ.σ λιναρόσπορο
 1 κ.σ ηλιόσπορο
 1 κ.σ παπαρουνόσπορο (αν κάποιο από τα παραπάνω σας αρέσει παραπάνω μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές ή επίσης να μην προσθέσετε κάποιο αν δεν σας αρέσει ή δεν το έχετε)
 Αλάτι
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C Βαθμούς στον αέρα.

2

Στο multi χτυπάμε το παντζάρι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν πουρές.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τους σπόρους και το αλάτι.

4

Ρίχνουμε τον πουρέ παντζαριού και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

5

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε ορθογώνιο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα ή ορθογώνια κομμάτια(φροντίζουμε να έχουν το ίδιο πάχος και μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).

6

Απλώνουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα ,κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

7

Ψήνουμε για 20-30 λεπτά(ανάλογα με το πόσο πάχος και μέγεθος έχουν).

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και κριτσίνια, δίνοντας το ανάλογο σχήμα.