loader image

Print Options:

Κρακεράκια με γραβιέρα & δενδρολίβανο

Yields1 Serving

Κρακεράκια με γραβιέρα και δενδρολίβανο! To σνακ που αυτό το καλοκαίρι θα συνοδέψει τον καφέ, το ποτό ή το μπάνιο σας! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 150 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 g γραβιέρα τριμμένη
 ½ κ.γ αλάτι
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ δενδρολίβανο
 Μαύρο και άσπρο σουσάμι
 Χοντρό αλάτι
 1 χτυπημένο αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

2

Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.

3

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

4

Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

5

Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

6

Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους, την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.