loader image

Print Options:

Κουραμπιέδες με καρύδι

Yields1 Serving

Η Χριστίνα Τσετινέ, με τη συνταγή της για τους πιο αχνιστούς κουραμπιέδες με καρύδι, θα βάλει ακόμα και τους λάτρεις του μελομακάρονου σε δίλημμα.

Υλικά:
 420 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κρόκοι αυγών
 80 g ζάχαρη άχνη
 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
 100 g καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν

2

Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν

3

Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και τα καρύδια και χτυπάμε για πολύ λίγο, μέχρι να δέσει η ζύμη

4

Με το χέρι μας κάνουμε μπαλάκια (το πόσο μικρά ή μεγάλα εξαρτάται από το γούστο μας. Εμένα μου αρέσουν οι μπουκίτσες)

5

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (δε θέλουμε να πάρουν χρώμα)

7

Με το που τους βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη(πρώτη φάση) και μετά ξαναπασπαλίζουμε