loader image

Print Options:

Κουλουράκια με σουσάμι

Yields1 Serving

Η συνταγή για σπιτικά - νηστίσιμα - κουλουράκια, από τη Χριστίνα Τσετινέ, που θα γεμίσει ζεστασιά το σπίτι και τις καρδιές μας!

Υλικά:
 300350 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 ml σπορέλαιο
 90 ml χυμό πορτοκαλιού
 100 g ζάχαρη
 ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
 σουσάμι για επικάλυψη
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί η ζάχαρη.

2

Προσθέτουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη με το σύρμα.

3

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4

Παίρνουμε λίγη ζύμη, σχηματίζουμε μπαστουνάκια (ή όποιο άλλο σχήμα θέλετε) και τα βουτάμε στο σουσάμι.

5

Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC μέχρι να ροδίσουν.

TIPS:
Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για 2 λαμαρίνες φούρνου.
Αν θέλετε περισσότερα, διπλασιάστε τη δοσολογία!
Διατηρούνται για πολύ καιρό γιατί δεν έχουν ούτε βούτυρο ούτε αυγά.
Δοκιμάστε τα και θα ξετρελαθείτε!!!

Nutrition Facts

Amount Per Serving
Calories 200
% Daily Value *
Total Fat 10g16%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.