loader image

Print Options:

Κουλουράκια της Λαμπρής

Yields1 Serving

Τα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷

Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κουταλάκι της σούπας baking powder
 200 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 150 γρ. ζάχαρη
 2 αυγά
 120 ml γάλα
 Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
 1 βανιλίνη
Για την επάλειψη:
 1 κρόκος αυγού
 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού,στραγγισμένο
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

3

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ,ρίχνουμε και το γάλα.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξύσματα και τη βανιλίνη και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.

5

Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.

6

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

7

Σχηματίζουμε με μικρά κομμάτια ζύμης τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε μεγάλο ταψί.

8

Ανακατεύουμε καλά το κρόκο με το χυμό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά (θέλουμε να είναι χρυσή η επιφάνειά τους).

10

Διατηρούνται για πολλές μέρες σε αεροστεγές δοχείο.