loader image

Print Options:

Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιού

Yields1 Serving

Αν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!

Υλικά:
 450 - 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής κοσκινισμένο (μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια)
 μισό κ.γ baking powder
 160 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 85 g ζάχαρη
 50 g μέλι
 3 αυγά
 50 ml γάλα
 μισό κ.γ μαχλέπι σε σκόνη
 μισό κ.γ κακουλέ σε σκόνη
 ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
 1 βανίλια
 λίγο αλάτι
 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το μέλι, το μαχλέπι, το κακουλέ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε μια σχετικά αφράτη κρέμα.

3

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ.

4

Αφού ενωθούν όλα τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

5

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή κι ελαστική.

6

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

7

Δίνουμε ό,τι σχήμα επιθυμούμε (πλεξούδες, στεφανάκια, βαρκούλα) και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.