loader image

Print Options:

Κερασόπιτα

Yields1 Serving

Όταν τα φρούτα συνδυάζονται με γλυκό... Ο τέλειος συνδυασμός για τις καλοκαιρινές λιγούρες! Δείτε τη συνταγή για την κερασόπιτα που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε, από την Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά (για τη ζύμη):
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 150 g βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
 190 g άχνη
 1 αυγό
 60 g λευκά αμύγδαλα ,αλεσμένα στο multi
Υλικά(για τη γέμιση):
 100 g βούτυρο αγελάδος
 2 μεσαία αυγά
 100 g άχνη
 100 g πούδρα αμυγδάλου
 400 g κεράσια χωρίς το κουκούτσι
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με τη ζύμη.

2

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.

3

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

4

Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

5

Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.

6

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

7

Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

8

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

9

Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

10

Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.

11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 170ο C Βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.

Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.
Εγώ την αποθηκεύω στο ψυγείο και την τρώω δροσερη!
Καλή σας επιτυχία!