loader image

Print Options:

Κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο

Yields1 Serving

Η Χριστίνα Τσετινέ προτείνει κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο! Ακολουθήστε τα βήματα και ετοιμάστε αυτά τα αρωματικά κεκάκια που θα γίνουν η αγαπημένη επιλογή σας για σνακ και γλυκό!

Υλικά (για 12- 16 κεκάκια):
 250 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γρ. ζάχαρη
 3 αυγά
 1 βανίλια
 50 ml χυμό λεμονιού
 80 ml γάλα
 Ξύσμα από ένα μεγάλο βιολογικό λεμόνι (ή από 2 μικρότερα)
 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα- ένα τα αυγά, φροντίζοντας κάθε φορά να έχουν ενσωματωθεί στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά απαλά με τη μαρίζ και στο τέλος τον παπαρουνόσπορο.

5

Μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα για 30 περίπου λεπτά(όταν δούμε ότι παίρνει χρώμα η επιφάνεια βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).

7

Μπορούμε είτε να πασπαλίζουμε τα κέικ με άχνη είτε να φτιάχνουμε ένα γλάσο με άχνη και χυμό λεμονιού με το οποίο περιχύνουμε τα κεκάκια ενώ είναι ακόμη ζεστά.