loader image

Print Options:

Κεκάκια κολοκυθιού με φέτα

Yields1 Serving

Εύκολα, νόστιμα, και μπορείτε να τα έχετε μαζί σας για κάθε στιγμή της ημέρας σας!

Υλικά (για 12 μικρές θήκες για cupcakes):
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 120 ml αραβοσιτέλαιο ή σπορέλαιο
 2 - 3 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια (κοντά στα 200 g)
 2 αυγά
 150 -200 g φέτα θρυμματισμένη
 1- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ,ψιλοκομμένα
 άνηθος ψιλοκομμένος
 αλάτι ,πιπέρι
 προαιρετικά, λίγο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα στύβουμε με τα χέρια μας, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με αλάτι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα έξτρα υγρά τους.

2

Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το αραβοσιτέλαιο με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

3

Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο ,τη φέτα , το αλάτι και το πιπέρι (και το ξύσμα λεμονιού ,αν βάλετε) και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ.

4

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το baking powder ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

5

Μοιράζουμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα που έχουμε βάλει στις θήκες για τα cupcakes.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C Βαθμούς για 25 – 30 λεπτά (θα έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια).

7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα καραμελόχαρτα.

8

Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα , με γαλοτύρι ή ακόμη και με τζατζίκι, όπως τους κολοκυθοκεφτέδες.

Είναι η πιο υγιεινή εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων με υπέροχη γεύση και κατάλληλα για όλες τις ώρες της μέρας.