loader image

Print Options:

Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

Yields1 Serving

Ο πιο σοκολατένιος και αφράτο πειρασμός! Κέικ με μπανάνα, καοτόνικ και γλάσο σοκολάτας, από την Χριστίνα Τσετινέ.

Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (αρκετά μαλακή)
 1 φακελάκι baking powder
 400 g ζάχαρη
 240 ml γάλα
 2 μπανάνες ώριμες
 2 βανίλιες
 4 αυγά
 2 κ.σ. σκόνη καοτόνικ
Υλικά για το γλάσο:
 200 g κουβερτούρα πραλίνα (έχει γνωστή εταιρεία, αν δε βρείτε πάρτε γάλακτος)
 1 γεμάτη κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε πολύ καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει

2

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν

3

Στο μούλτι ή σε μπλέντερ χτυπάμε το γάλα με τις μπανάνες και τις βανίλιες

4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking powder και το καοτόνικ

5

Ρίχνουμε στο μίξερ εναλλάξ το μείγμα με το γάλα και το αλεύρι, λίγο λίγο κάθε φορά

6

Αν δείτε ότι βγαίνει σφιχτή η ζύμη την αραιώνετε με λίγο ακόμη γάλα

7

Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα του κέικ και τη βάζετε για 1 λεπτό στην κατάψυξη

8

Τη βγάζετε, την αλευρώνετε και ρίχνετε μέσα τη ζύμη (αν σας περισσέψει ζύμη βάλτε σε ατομικές θήκες)

9

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C για περίπου μία ώρα (στα 50 λεπτά βυθίζετε ένα μαχαίρι και αν βγει στεγνό κλείνετε το φούρνο, αλλιώς περιμένετε άλλο ένα δεκάλεπτο.)

Γλάσο πραλίνας:
10

Σε μπεν μαρί λιώνουμε 200 g κουβερτούρα με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού

11

Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του

12

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κρύο κέικ και περιμένουμε να σφίξει (αν βιαζόμαστε βάζουμε στο ψυγείο)