loader image

Print Options:

Κέικ καρύδας

Yields1 Serving

Πολύ δημοφιλής καρύδα τα τελευταία χρόνια, αλλά την έχετε δοκιμάσει ποτέ σε κέικ;

Υλικά:
 230 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 200 γρ. ζάχαρη
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 130 ml κρέμα γάλακτος
 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
 100 γρ. ινδοκάρυδο
 ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
 1 βανίλια
 ½ βαζάκι μαρμελάδα blueberry
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.

2

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ.

3

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του μείγματος και από πάνω ρίχνουμε κουταλιές από τη μαρμελάδα.

4

Αναμειγνύουμε τα 2 μείγματα με μια οδοντογλυφίδα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα της ζύμης.

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 1 ώρα περίπου (στα 45 περίπου λεπτά βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί το κέικ).

Όταν κρυώσει το κέικ μπορούμε να φτιάξουμε ένα γλάσο από άχνη ,χυμό λεμόνι και λίγη μαρμελάδα blueberry και να το περιχύσουμε.