loader image

Print Options:

Κέικ καρότου

Yields1 Serving

Κέικ καρότου! Από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα κέικ των περισσότερων. Δροσερό και πεντανόστιμο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 4 καρότα τριμμένα (μπορείτε να τα βάλετε και στο multi)
 200 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 350 g ζάχαρη καστανή
 4 αυγά
 100 g καρύδια χοντροκομμένα (ή όποιον άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε ,ωμό και ανάλατο)
 2 κ.γ baking powder
 1 κ.γ κανέλα
 λίγο γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο
Υλικά για την επικάλυψη:
 μισό πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
 150 g ζάχαρη άχνη
 λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

3

Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.

4

Βάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45 – 50 λεπτά.

5

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

6

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να φουσκώσουν.

7

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2- 3 λεπτά ακόμη.

Είναι η πιο πετυχημένη συνταγή για κέικ καρότου που έχω δοκιμάσει!
Αν δε σας αρέσει η επικάλυψη μπορείτε απλά να το πασπαλίσετε με άχνη.
Καλή σας απόλαυση!!!