loader image

Print Options:

Κέικ αλμυρό

Yields1 Serving

Το κέικ είναι ένα σνακ που όλοι αγαπούν. Είναι το κατάλληλο γλυκό για κάθε περίσταση και κάθε στιγμή της ημέρας. Γιατί, όμως, να περιοριστούμε στη γλυκιά του εκδοχή;

Υλικά:
 200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ. baking powder
 200 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αρκετά μαλακό (σχεδόν να λιώνει)
 200 g γιαούρτι
 200 g τριμμένο τυρί (πεκορίνο, κεφαλοτύρι ή μείξη τυριών)
 200 g ζαμπόν ψητό ( ή όποιο άλλο αλλαντικό προτιμάτε)
 4 αυγά
 αλάτι , πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε τα αβγά , ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν

2

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι με το baking powder

3

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα μας

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 40 λεπτά

EXTRA TIP:
Μπορείτε να βάλετε και λίγη τριμμένη φέτα για πιο έντονο αποτέλεσμα.