loader image

Print Options:

Καλτσόνε

Yields1 Serving

Εάν σας αρέσει η πίτσα, τότε θα λατρέψετε το καλτσόνε! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μαζί με ένα γεμάτο κ.γ baking
 1 κ.σ λάδι
 1 κ.γ αλάτι
 220 ml (1 φλυτζάνα τσαγιού ) χλιαρό γάλα
 1 κ.γ ξύδι
 1 πρέζα ζάχαρη
 Σάλτσα ντομάτας
 Ρίγανη
 Μοτσαρέλλα τριμμένη
 αλλαντικά
Εκτέλεση:
1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).

3

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.

4

Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).

5

Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C Βαθμούς.

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.