loader image

Print Options:

Καλοκαιρινή πίτα με φρούτα εποχής

Yields1 Serving

Καλοκαιρινή πίτα με φρούτα εποχής! Ό,τι πιο υπέροχο γι αυτή την εποχή!

Καλοκαιρινή-πίτα-με-φρούτα-εποχής

Υλικά:
 2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
 Κεράσια (η ποσότητα κατά προτίμηση!) χωρίς κουκούτσι
 50 γρ. καστανή ζάχαρη
 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Υλικά για τη Βάση:
 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 αυγά
 200 γρ. ζάχαρη
 2 βανίλιες
 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
 100 ml γάλα εβαπορε
 50 ml νερό
Εκτέλεση:
1

Αφού πλύνουμε και κόψουμε τα φρούτα, αλείφουμε με το βούτυρο την φόρμα η το ταψί και ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη σαν βροχή!

2

Στην συνέχεια στρώνουμε τα φρούτα εναλλάξ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να φτιάξουμε το μείγμα που θα ρίξουμε από πάνω.

3

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε αυγά και ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και μετά προσθέτουμε το βούτυρο αφήνουμε δύο λεπτά στην δυνατή ταχύτητα και μετά χαμηλώνουμε σε μέτρια και ρίχνουμε γάλα, βανιλιες και το νερό.

4

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι αφήνουμε δύο λεπτά σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ και έτοιμο!

5

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φρούτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά η μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα.

6

Αφήνουμε να κρυώσει και γυρνάμε ανάποδα σε πιατέλα και σερβίρουμε!