loader image

Print Options:

Gingerbread Cookies

Yields1 Serving

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ήδη έχουν αρχίσει να μυρίζουν τα πρώτα gingerbread cookies! 🍪

Υλικά (για τη βάση) - 24 κομμάτια:
 320 gr αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη (αν δεν θέλετε τόσο έντονη τη γεύση του τζίντζερ βάλτε 1 κ.γ.)
 1 κ.γ baking soda
 1 κ.γ κανέλα
 ½ κ.γ γαρύφαλλο
 ¼ κ.γ(στη μύτη του κουταλιού) αλάτι
 180 gr. μαργαρίνη λιωμένη
 200 gr. ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.σ νερό
 70 ml πετιμέζι
Υλικά για το γλάσο με το ασπράδι (Royal Icing):
 80 gr ασπάδια αυγού παστεριωμένα (πωλούνται συσκευασμένα στα μάρκετ)
 1 βανίλια
 600 gr. άχνη
 Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα , το γαρύφαλλο και το αλάτι.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη λιωμένη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

4

Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα και, αφού ενσωματωθεί στο μείγμα , το νερό και το πετιμέζι.

5

Σταματάμε το μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το πετιμέζι.

6

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

7

Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας ,ανοίγουμε τη ζύμη μας με πλάστη και με ειδικά κουπάτ δίνουμε τα σχήματα που θέλουμε στα μπισκότα μας.

8

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

9

Αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε τα απολαμβάνουμε σκέτα αλλιώς κάνουμε γλάσο της αρεσκείας μας (με άχνη και νερό ή με ασπράδια αυγού και άχνη) και τα στολίζουμε.

Εκτέλεση για το γλάσο:
10

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα(χρειάζεται λίγη υπομονή).

11

Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγη λίγη την άχνη.

12

Μόλις την πάρει όλη δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

13

Χωρίζουμε το γλάσο μας σε μπολάκια και τα χρωματίζουμε με διαφορετικό χρώμα.

14

Τοποθετούμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.