loader image

Print Options:

Εύκολη Ζαμπονοκασερόπιτα (χωρίς φύλλο)

Yields1 Serving

Αν λατρεύετε τις πίτες αλλά θεωρείτε τη διαδικασία του ανοίγματος φύλλου χρονοβόρα, δείτε εδώ τη συνταγή που χρειάζεστε!

ζαμπονοκασερόπιτα

Υλικά:
 3 αυγά
 180 ml γάλα
 4 κουταλιές ελαιόλαδο
 180 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 15 γρ. baking powder
 3-4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
 100 γρ. ζαμπόν
 100-150 γρ. κασέρι (ή ένα φακελάκι μιξ τυριών για φούρνο)
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά με το γάλα, το baking και το λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αλεύρι.

2

Αλατίζουμε ελαφρώς και μεταφέρουμε λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα σε ταψάκι μεσαίου μεγέθους ,το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.

3

Από πάνω τοποθετούμε το ζαμπόν και το κασέρι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα,το οποίο απλώνουμε προσεκτικά με μαρίζ.

4

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 -25 λεπτά.