loader image

Print Options:

Εορταστικό κέικ με περγαμόντο και κονιάκ

Yields1 Serving

Οι γιορτές θέλουν και δημιουργικές συνταγές! Ετοιμάστε για το γιορτινό τραπέζι ένα εορταστικό κέικ με περγαμόντο και κονιάκ, με τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ!

Υλικά:
 200 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 30 g κακάο
 10 g baking powder (2 κ.γ)
 5 g μαγειρική σόδα (1 κ.γ)
 150 g ζάχαρη
 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
 180 ml ηλιέλαιο
 120 ml γάλα
 3 – 4 κομμάτια γλυκό περγαμόντο
 1 σφηνάκι κονιάκ
 50 g καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με μαρίζ.

2

Πλένουμε ,στραγγίζουμε και στεγνώνουμε τα κομμάτια του περγαμόντο και στη συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά , το λάδι, το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ χτυπώντας με το μίξερ χειρός σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.

4

Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

5

Στο τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια του γλυκού και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.

6

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μεσαία φόρμα του κέικ.

7

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 περίπου λεπτά(βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμο το κέικ)

8

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ή λιώνουμε κουβερτούρα και το περιχύνουμε.

Ένα ιδιαίτερο κέικ ,ιδανικό για όσους αγαπάνε το περγαμόντο.

Και αν δεν είστε φίλοι του περγαμόντο μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με γλυκό πορτοκάλι.
Η επιλογή δική σας.