loader image

Print Options:

Εκλέρ Με Γέμιση Τυριών

Yields1 Serving

Ακόμη αγοράζετε έτοιμα!
Τώρα μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα, γρήγορα και πάνω απ' όλα οικονομικά!

Υλικά για την Ζύμη:
 360 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 600ml νερό
 6 αυγά
 160 γρ. βούτυρο αγελαδινό
 Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Μιάμιση κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Υλικά για την Γέμιση:
 250 γρ. στραγγιστο γιαούρτι
 150 γρ. τυρί κρέμα
 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
 Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής:
1

Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με το αλάτι, την ζάχαρη και το βούτυρο.

2

Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα η κουτάλα σε χαμηλή φωτιά.

3

Αποσύρουμε απο την φωτιά και αφήνουμε για είκοσι λεπτά να κρυώσει. Στην συνέχεια αφού κρυώσει η ζύμη την βάζουμε στο μίξερ και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

4

Χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά να ομογενοποιηθούν και είναι έτοιμη η ζύμη! Πάρτε ένα κορνε και κάντε στρογγυλά η μακρόστενα σχέδια σε αντικολλητικο χαρτί και ψήνετε για μισή ώρα στους 190 βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμα και έχουν πάρει χρώμα αλλάξτε την θερμοκρασία του φούρνου στους 110 βαθμούς για δεκαπέντε λεπτά να στεγνώσουν εσωτερικά!

5

Τέλος αφήνετε λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και κόβετε κατά μήκος και γεμίζετε!

6

Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα και μετά καλή σάς απόλαυση!