loader image

Print Options:

Cupcakes με μήλο & καρότο

Yields1 Serving

Τα μικρά, ατομικά κεκάκια που όλοι αγαπάμε, πιο με την πιο δροσερή γεύση. Cupcakes με μήλο, καρότο και πούδρα αμυγδάλου, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ γεμάτο baking powder
 125 g μαργαρίνη μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g ζάχαρη
 1 μικρό μήλο
 1 καρότο
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 50 g πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ, αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
 180 g γάλα
 1 κ.γ κανέλα (αν δεν την προτιμάτε, βάλτε βανίλια)
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Συνεχίζουμε με το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.

5

Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.

6

Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.

7

Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή .

8

Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!