loader image

Print Options:

Χορτόπιτα με χυλό

Yields1 Serving

Θρεπτική και πεντανόστιμη! Δείτε τη συνταγή για χορτόπιτα με χυλό από την Χριστίνα Τσετινε!

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 αυγά
 240 g γιαούρτι στραγγιστό
 100 ml νερό
 400- 500 ανάμεικτα χόρτα (εγώ έβαλα σπανάκι, αντίδια και παπαρουνόχορτο)
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 άνηθο ψιλοκομμένο
 φέτα κατά βούληση
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας.

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

3

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

4

Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.

5

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).

7

Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .

8

Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

9

Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C για άλλα 30-40 λεπτά.

10

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.