loader image

Print Options:

Cantuccini

Yields1 Serving

Cantuccini 🇮🇹 Τα τραγανά Biscotti από την Ιταλία, με την πλούσια γεύση αμυγδάλου! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 130 g αμύγδαλα ψημένα ανάλατα
 1 κ.γ baking powder
 150 g ζάχαρη
 2 αυγά
 1 κ.σ μέλι
 Ξύσμα πορτοκαλιού ή εκχύλισμα αμυγδάλου
 1 κ.σ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 ¼ κ.γ αλάτι
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.

3

Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking ,το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ.

4

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ενσωματώνουμε με το χέρι, ζυμώνοντας για λίγη ώρα.

5

Κάνουμε 2 ρολά και τα βάζουμε σε λαδόκολλα (για να σχηματιστούν πιο εύκολα ,γιατί μπορεί να κολλάει λίγο η ζύμη, βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας).

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 20 λεπτά.

7

Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 -15 λεπτά και τα κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι σε διαγώνιες φέτες.

8

Απλώνουμε τα μπισκότα ξανά στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους
180o C για 10 λεπτά περίπου.

9

Φυλάσσονται σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για πολύ καιρό