loader image

Print Options:

Banana Bread

Yields1 Serving

Ίσως το πιο δημοφιλές ψωμί/κέικ των τελευταίων χρόνων! Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή για Banana Bread, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking soda
 ¼ κ.γ αλάτι
 1 κ.γ κανέλα
 115 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 150 g καστανή ζάχαρη
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 80 g στραγγιστό γιαούρτι
 50 g σοκολάτα σε κομματάκια
 50-80 g καρύδια ψιλοκομμένα
 3 πολύ ώριμες μεγάλες μπανάνες
 1 γεμάτη κ.σ κακάο
 1 γεμάτη κ.σ αμυγδαλοβούτυρο
 1 μπανάνα πιο σφιχτή για το τέλος
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C

2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

3

Σε άλλο μπολ πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο.

4

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

5

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.

6

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από τις μπανάνες.

7

Τέλος προσθέτουμε τα στερεά μας, τη σοκολάτα και τα καρύδια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά (δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).

8

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.

9

Παίρνουμε μια σφιχτή μπανάνα την κόβουμε κατά μήκος και βάζουμε τα κομμάτια αντικριστά πάνω στην επιφάνεια του banana bread.

10

Ψήνουμε για 50- 60 λεπτά (μετά τα 30 πρώτα λεπτά μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο).

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και εκτός για 2- 3 μέρες.
Η προσθήκη του κακάο και του αμυγδαλοβούτυρου το απογειώνει!