loader image

Print Options:

Bagels

Yields1 Serving

Δοκιμάστε να φτιάξετε αφράτα bagels στο σπίτι με το ποιοτικό αλεύρι ΓΟΧ των Μύλων Κομοτηνής – για γεύση και υφή που ξεχωρίζει!

Bagels

Υλικά:
 250 ml χλιαρό νερό
 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Μύλοι Κομοτηνής
 2 κουταλάκια αλάτι
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
 1 αυγό χτυπημένο
 Σπόροι της αρεσκείας μας (σουσάμι, μαυροσούσαμο, λιναρόσπορος, παπαρουνόσπορος)
Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.

2

Αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάντζο του μίξερ για 5-6 λεπτά και για ακόμη 1 λεπτό σε αλευρωμένη επιφάνεια.

3

Βάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για 1,5 ώρα.

4

Ξαναζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη και χωρίζουμε σε 6 ή 8 μέρη.

5

Τα κάνουμε κορδόνια και δίνουμε σχήμα στρογγυλό(όπως το σουσαμένιο κουλούρι).

6

Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με τους σπόρους.

7

Αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 20-25 λεπτά.

9

Με το που τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα καλύπτουμε με νωπή πετσέτα για 10 λεπτά(για να γίνουν μαλακά).

10

Τα τρώμε σκέτα ή τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.