loader image

Print Options:

Αυστραλιανά μπισκότα με καρύδα

Yields1 Serving

Αν σας αρέσει η καρύδα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα Αυσταλιανά μπισκότα με καρύδα (anzac).
Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ.

Υλικά:
 100 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 100 g ζάχαρη
 85 g νιφάδες βρώμης
 85 g καρύδα τριμμένη
 125 g βούτυρο
 1 κ.σ μέλι
 1 κ.γ σόδα
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο. C.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε με κουτάλι.

3

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο μαζί με το μέλι.

4

Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε τη σόδα με 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και αφού διαλυθεί την προσθέτουμε στο μείγμα από το βούτυρο.

5

Ρίχνουμε τα υγρά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

6

Κάνουμε μπαλάκια με τα χέρια μας ,τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα πιέζουμε ελαφρώς με την παλάμη μας.

7

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά αναλόγως του μεγέθους που έχουμε κάνει.