loader image

Print Options:

Ανοιχτή μεσογειακή πίτα (νηστίσιμη)

Yields1 Serving

Ανοιχτή μεσογειακή πίτα με φρέσκα υλικά και τραγανή ζύμη! Φτιάξε εύκολα και γρήγορα την δική σου με αυτή την αυθεντική συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!

Υλικά (για ένα μεσαίο ταψί) :
 350 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 6 γρ. ξηρή μαγιά
 180 ml νερό χλιαρό
 35 ml ελαιόλαδο
 1 κουταλάκι ζάχαρη
 1,5 κουταλάκι αλάτι
 Ρίγανη
Για την επιφάνεια της πίτας:
 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
 8-10 τοματίνια κομμένα στα 4
 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
 10-15 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσι
 Λίγο ελαιόλαδο
 Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

2

Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

3

Τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη (περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή 5 λεπτά στον γάντζο του μίξερ).

4

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.

5

Μόλις διπλασιαστεί λαδώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα( εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό).

6

Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και τα απλώνουμε πάνω από την στρωμένη ζύμη.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 Βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (θα το καταλάβετε από το χρώμα που θα έχει πάρει ότι είναι έτοιμη).