loader image

Print Options:

Ανοιχτή Πίτα με 4 Τυριά

Yields1 Serving

Η ανοιχτή πίτα με 4 τυριά είναι η ιδανική επιλογή για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γεύμα. Με αφράτη ζύμη, πλούσια γέμιση τυριών και ζουμερά τοματίνια, θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Για την ζύμη:
 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
 220 ml ηλιέλαιο
 2 αυγά
 500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κουταλάκι γεμάτο baking powder
 Θυμάρι ξερό
Για την γέμιση:
 200 γρ. φέτα
 100 γρ. κατίκι
 4-5 φέτες μοτσαρέλα
 Τριμμένη γραβιέρα
 10 τοματίνια κομμένα στη μέση, τα οποία έχουμε αλατίσει ελαφρώς
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

3

Δίνουμε σχήμα στρογγυλό και μεταφέρουμε στο κέντρο μια λαδόκολλας.

4

Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και φροντίζοντας να μην έχει πολύ πάχος,μέχρι να καλύψει όλη τη λαδόκολλα(όση ζύμη βγει εκτός την κόβουμε ,προσθέτουμε φέτα και την κάνουμε τυροπιτάκι).

5

Σε μπλέντερ αναμειγνύουμε φέτα με το κατίκι και με λίγο λάδι μέχρι να έχουμε κρεμώδη σύσταση.

6

Απλώνουμε στη επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας ακάλυπτο ένα εξωτερικό στρώμα(στεφάνι) .

7

Πάνω στη κρέμα φέτας προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, από πάνω τη γραβιέρα και τέλος απλώνουμε τα τοματίνια.

8

Το εξωτερικό κομμάτι ζύμης το γυρίζουμε προς το κέντρο, για να καλύψει ένα μικρό μέρος της γέμισης, αφήνοντας το κέντρο ακάλυπτο.

9

Περνάμε τη γύρω ζύμη με αυγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (ή μέχρι να δείτε ότι έχει πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα η ζύμη).

10

Τρώγεται ζεστή αλλά είναι εξίσου νόστιμη και την επόμενη μέρα.