loader image

Print Options:

Ανάποδη Μηλόπιτα

Yields1 Serving

Τα ίσια-ανάποδα θα φέρει η συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ, με την ανάποδη μηλόπιτα με ΓΟΧ Κομοτηνής!

Υλικά (για ένα στρόγγυλο ταψί 24 cm):
 400 -500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι baking powder
 3- 5 μήλα (εξαρτάται από το μέγεθός τους)
 125 g μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 180 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι
 1 βανίλια
 4 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
 κανέλα
 Ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα( προαιρετικά, όσα επιθυμείτε)
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο από το γάλα ή το χυμό.

4

Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και γάλα/χυμό μέχρι να πετύχουμε την υφή του κέικ.

5

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού την μια δίπλα στην άλλη φροντίζοντας να μην υπάρχει κενό ανάμεσά τους(αν είναι αντικολλητικό το ταψί δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε αλλιώς μπορούμε να βάλουμε μια λαδόκολλα).

6

Πασπαλίζουμε τα μήλα με καστανή ζάχαρη, κανέλα και τα αμύγδαλα και από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη μας.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου μισή ώρα (στο 20λεπτο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμη).

8

Με το που το βγάλουμε από τον φούρνο περνάμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι τα τοιχώματα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, χωρίς όμως να βγάλουμε το ταψί.

9

Περιμένουμε γύρω στα 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί.

10

Αν θέλετε πασπαλίζετε με έξτρα κανέλα.

Αν σας αρέσει πιο πλούσιο το γλυκό, μπορείτε να ζεστάνετε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο και να το περιχύσετε πάνω από τη μηλόπιτα.
Είτε στην απλή της μορφή είτε στην πιο κολασμένη της, είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό γλυκό!!!