loader image

Print Options:

Αμέθυστα με καρύδα & ρετσίνα

Yields1 Serving

Νηστίσιμα αμέθυστα ή μεθυσμένα; Το όνομά τους μπορεί να διχάζει, η γεύση τους, όμως, όχι. Είναι σίγουρα πεντανόστιμα!

Υλικά:
 500-550 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 ml ηλιέλαιο
 125 ml ρετσίνα
 2 κ.γ baking powder
 1 κ.σ τριμμένη καρύδα
Υλικά για τη γέμιση:
 100 – 150 g καρύδια ψιλοκομμένα
 Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Υλικά για το σιρόπι:
 250 ml νερό
 250 ml ζάχαρη
 1 βανίλια
 Έξτρα τριμμένη καρύδα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.

2

Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε με την παλάμη μας και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα και λίγα καρύδια.

3

Κλείνουμε καλά δίνοντας ή στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα.

4

Τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 - 40 λεπτά ,μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα.

5

Βγάζουμε από το φούρνο και ετοιμάζουμε το σιρόπι.

6

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφού φτάσουν σε σημείο βρασμού μετράμε άλλα 5 λεπτά.

7

Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στα χλιαρά αμέθυστα (καλύτερα με μια κουτάλα σε κάθε ένα).

8

Πασπαλίζουμε με καρύδα και όσο σιρόπι περισσεύει το ρίχνουμε από πάνω.

Από τα πιο νόστιμα και χορταστικά νηστίσιμα γλυκάκια.